12.04.2018

Slovesno odprtje novih učilnic in prenovljene kuhinje na OŠ Preserje pri Radomljah

Slovesno odprtje novih prostorov na Osnovni šoli Preserje pri Radomljah je potekalo v četrtek, 12. aprila 2018, na katerem sta župan Toni Dragar in ravnateljica Ana Nuša Kern simbolično prerezala trak pred novo kuhinjo in pred učilnicami ter nove prostore predala svojemu namenu. V kulturnem programu, ki ga je povezoval Leon Obrulj,so sodelovali učenci OŠ Preserje pri Radomljah ter posebna gostja, pevka Ina Shai,nekdanja učenka te šole. Prireditve so se poleg župana udeležili tudi drugi naši člani - podžupanja mag. Renata Kosec, Marjeta Rode, Sonja Orešek in Ajda Vodlan.

Župan Toni Dragar je povedal, da je OŠ Preserje pri Radomljah ena redkih šol, ki ima kar 103 prvošolčke, skupaj pa šolo v 35. oddelkih obiskuje 795 učencev. Po njegovih besedah je OŠ Preserje pri Radomljah ena boljših šol in naj tako tudi ostane. Za izvedbo projekta se je zahvalil sodelavcem na Občini Domžale ter svetnicam in svetnikom, ki so poskrbeli, da so se v proračunu občine zagotovila sredstva za to investicijo.

Izvajalec projekta je bil ljubljanski VG5 d.o.o., nadzor je izvajal Domplan d.o.o. iz Kranja, projekte pa je Občina Domžale dala izdelati podjetju Arhitektura Sonja Oblak Burnik s.p. iz Ljubljane. Vrednost celotne investicije (nadzidava dela jugozahodnega prizidka s štirimi novimi oddelki in prenova ter razširitev kuhinje) je znašala 1.008.466,13 € z DDV. Nove učilnice je opremilo podjetje UČILNA d.o.o iz Doba v pogodbeni vrednosti 57.957,41 €. Gradnja je potekala od 15. junija 2017, zaključila se je v začetku marca 2018.

Foto: Vido Repanšekinfo@ltd-tonidragar.si
Copyright (c) 2018 Toni Dragar - za vse generacije.