02.07.2018

Prevzem novega vozila PGD Homec

Pred gasilskim domom na Homcu so bili v soboto, 30. junija 2018, vsi pogledi zbranih gasilcev, gostov, krajanov in drugih obiskovalcev uprti v novo gasilsko vozilo MAN GVC 16/25, potekala je namreč slovesnost, na kateri so homški gasilci še uradno prevzeli novo gasilsko vozilo, katerega so ga v svojo garažo zapeljali v drugi polovici meseca maja. Zbrane so nagovorili predsednik PGD Homec, Andrej Ulčar, predsednica GZ Domžale, Marjeta Kristina in mag. Renata Kosec. Objavljamo njen nagovor: 

Spoštovani gasilci in gasilke, krajani in krajanke, dragi gostje,
lepo vas pozdravljam v svojem imenu in v imenu Občine Domžale.
V naši lokalni skupnosti dajemo velik poudarek tradiciji. Za nas je pomembna in dragocena, zato jo spoštujemo, negujemo in skušamo njene najboljše strani ohranjati ohraniti za prihodnje generacije. In del te naše tradicije so tudi prostovoljna gasilska društva v občini, kamor sodi tudi PGD Homec.
Razvoj prostovoljstva v Homcu ima dolgoletno zgodbo, ki jo pišete prav vsi gasilke in gasilci in gasilke – to je zgodba o dolgoletnem uresničevanju vrednot humanitarnosti in solidarnosti, o opravljanju prostovoljnega dela, vaši motiviranosti in želji, da pomagate vsem, ki so pomoči potrebni. Na svoje plemenito poslanstvo niste nikoli pozabili – zanj namenjate svoj prosti čas, se usposabljate in dodatno izobražujete, saj veste, da je od pravočasnosti in hitrosti posredovanja marsikdaj odvisno ne le imetje, temveč tudi človeška življenja.

Vsa obdobja svojega dela ste dobro organizirani in vsi se trudite po svojih najboljših močeh. V vseh teh letih ste se uspešno prilagajali družbenim in tehnološkim spremembam in bili kos mnogim izzivom ter vedno bolj zahtevnim intervencijam. Ravno zato je še toliko bolj pomembno, da ste gasilci in gasilke dobro in primerno opremljeni, da lahko učinkovito in varno posredujte v izrednih razmerah.

Spoštovani,
materialna sredstva za nakup opreme in vozil se lažje pridobi, kot pa prave, srčne ljudi, ki so zvesti in predani svojemu poslanstvu – biti gasilec in gasilka. V vseh razmerah ste pripravljeni nemudoma priskočiti na pomoč, zapustiti svoj dom, svoje najbližje in oditi tja, kjer je pomoč nujno potrebna. Za vaše delo, ki ga uspešno opravljate, se vam iskreno zahvaljujem. Veseli me, da imate vizijo in cilje, kako delovati in se razvijati naprej. Tudi v prihodnje vas bo občina Domžale moralno kot tudi materialno podpirala in verjamem, da bomo dobro sodelovali še naprej.
Čestitam vam za novo gasilsko vozilo in vam želim varno vožnjo, čim manj intervencij ter da se boste domov vedno vrnili živi, nepoškodovani in zdravi.
Srečno in Na pomoč.

Naj vas sv. Florjan varuje in ostaja vaš zvesti zaveznik še naprej. Naj varuje vse vas, vso vaše delo in vaše novo vozilo.

Več o dogodku si lahko preberete na Domžalcu, kjer so objavljene tudi fotografije.  

info@ltd-tonidragar.si
Copyright (c) 2018 Toni Dragar - za vse generacije.