07.11.2018

Čestitke NK Domžale

Današnja tekma NK Domžale je bila še en uspeh na njihovi uspešni poti, ki jo radi spremljamo. Dragi nogometaši, iskrene čestitke. Vedno smo veseli vaših zmaga in mnogi naši člani, s Toni Dragarjem, na čelu redno spremljamo vaše tekme, ne le v predvolilnem času kot nekateri. Ker smo vaši navijači, nas je izredno prizadela objava športnega direktorja NK Domžale, gospoda Mateja Oražma, ki jo je objavil na FB in jo spodaj objavljamo. Prizadele so nas laži in tudi obtoževanja na račun predsednika naše liste, zato vam želimo povedati nekaj dejstev.

Gospod Oražem je namreč trdil, da je projekt predrag (navedel napačno ceno), naredil neprimerno primerjavo z Mariborom (spet zavedel glede cene), kritiziral izvedeno delo, pozabil omeniti, da je projekt naročil NK Domžale in da je bila Občina Domžale ves čas s klubom v kontaktu tudi glede termina dela. Končal pa je s kritiko nove investicije v Športnem parku Radomlje, kar nas je še posebej prizadelo. Naša občina je velika in ponosni smo, da smo edina občina, ki je imela v letu 2016/2017 dva prvoligaša. Spodbujamo vse domžalske nogometne ekipe - NK Domžale, NK Radomlje, NK Dob, NK Ihan in NK Vir ter tudi vse ženske ekipe. In vsem želimo omogočiti odlične pogoje za treninge.

NAŠ ODGOVOR – naj spregovorijo prava dejstva

Projekt za obnovo centralnega nogometnega igrišča v Domžalah PZI št. 09-16G, Arti inženiring d.o.o., je bil naročen in plačan s strani NK Domžale ter v izvedbo predan Občini Domžale.
Tip trave je je predvidel omenjeni projekt, k ga je naročil NK Domžale, cene za le to pa so bile pridobljene na javnem razpisu na katerem je najnižjo ceno ponudilo podjetje CVP d.o.o. v višini 307.897,72 EUR brez DDV. Za primerjavo lahko povemo, da je samo šivanje naravne trave v Mariboru predstavljalo dodaten strošek v višini okoli 230.00 EUR brez DDV, poleg stroška okoli 230.000 EUR brez DDV kolikor je znašal strošek zamenjave travnate površine (ki pa ne zajema menjave celotnega rastnega sloja kot je bilo to izvedeno na igrišču V Domžalah, kjer je to predstavljalo stroške v višini 130.000 EUR brez DDV.
Predloženi projekt ni predvidel ustreznega odvoza glinenega materiala spodnjega ustroja igrišča ter zamenjave le tega s propustnim kamnitim materialom, s čimer so se pojavila nujna nepredvidena dela. Projekt je tudi neustrezno predvidel lokacije ponikovalnic iz česar so prav tako nastala nujna nepredvidena dela, ki so vključevala podboj do ponikovalnic na drugi strani atletske steze. Na podlagi navedenega je nastala glavnina nepredvidenih del, ki je botrovala podražitvi investicije za okoli 100.0000 EUR z DDV.

NK Domžale je bil že od vsega začetka vključen v pogovorih o terminu izvedbe del ter se zavedal, da bo v najboljšem primeru potrebno vsaj dve tekmi državnega prvenstva odigrati na drugem igrišču, kar so 17.5.2017 in 27.5.2017 tudi storili. Glede na omenjena dodatna dela je bil rok za dokončanje travnate površine podaljšan za sedem dni, s čimer pa je bilo žal glede na razpored onemogočeno igranje 1. tekme 2. kroga kvalifikacij za Evropsko ligo.
Glede na vse navedena dejstva se je skozi celotno investicijo odražal sum, da je bila investicija umetno vrednostno in časovno podcenjena z namenom njene opravičljivosti in sprejemljivosti. Občina je bila v fazi izvajanja del predstavljena pred dejstva, ki so od nje zahtevala hitro ukrepanja, kar je storila tako na finančnem kot organizacijskem področju ter investicijo izpeljala v čim krajšem možnem času ob upoštevanju pogoja kvalitete in cene izdelka.
Izvajalec del je v letošnjem letu že odpravil del naknadno ugotovljenih napak ter bo v primeru ugotovitve naknadnih nepravilnosti le te odpravil v okviru odprave napak v garancijski dobi.
Igrišče leži na območju v katerem ob višjem vodostaju reke pride do povišanja podtalnih voda. V takem primeru noben sistem ne bi omogočil primernega odvodnjavanja, saj voda nima prostora kam odteči.
Občina v letu 2018 prenavlja umetno travnato površino v športnem parku Radomlje, in sicer na zemljišču na katerem ima ustanovljeno stavbo pravico, in ne na privatnem zemljišču kot je zmotno zapisano v zapisu g. Oražma. S tem se želi zagotoviti kvalitetne športne površine čim večjemu številu klubov in otrok na področju občine. Gospod Oražem kot svetnik ve oziroma bi lahko vedel, da je v načrtih razvojnih programov Občine Domžale za leto 2019 predvidenih 300.000 EUR za zamenjavo umetne trave na pomožnem nogometnem igrišču v Domžalah.

Objava Mateja Oražma na FB (6.11.2018):
Poleg tega, da se seveda ni zgradilo garderob, kot trdijo pri LTD - Toni Dragar - Lista za vse generacije, ima tudi zmenjava travnate podlage velike pomanjllivosti:
- projekt je bil predrag, za 530.000 € kot trdi zupan, bi lahko postavili kombinirano naravno in umetno podlago, kot jo imajo v Mariboru in tako resili vse tezave za nadaljnih 20 let, realno smo za skoraj 200.000 € preplacali opravljeno delo;
- dela so izvedena slabo, posledica je, da je ze po enem letu spet prislo do prestavitve tekme, igrisce se je zaradi slabe izvedbe enkrat ze saniralo, nujno je potrebna nova sanacija, saj je na nekaterih delih igrisce nevarno za poskodbe;
- dela so se zacela prepozno in koncala se kasneje, zato je bilo potrebno eno tekmo kvalifikacij za Ligo Europa prestaviti v Celje, za stroske ni nihce vprasal, za zamudo se ni nihce opravicil;
- se vecji problem pa je ignoranca pri zagotavljanju naravnih igrisc za nase mlade nogometase, umetna trava je dotrajana, obcina se je raje lotila prenove Radomeljske, ki je v zasebnem lastnistvu, stalisce zavoda in obcine je, da je povrsin dovolj, je nasa mladina res tako razvajena, ali je vendarle tezava v oceni in predvsem ocenjevalcu situacije:
Vsaka 4 leta poslusamo isto od istih, naredi pa ze bore malo. Cas je, da se polozi racune. Cas je za spremembe!

info@ltd-tonidragar.si
Copyright (c) 2018 Toni Dragar - za vse generacije.