25.08.2017

Z novim šolskim letom veliko sprememb

Šolski pouk je že v teku in šolarji so že skoraj pozabili na poletne radosti. Če smo pred leti gradili vrtce zaradi pomanjkanja prostih mest ter le-ta problem uspešno realizirali, se nismo ustavili, saj smo vedeli, da bo najmlajša populacija kasneje vstopila v šolo, kjer se bodo pojavile prostorske stiske. Z eno večjih se je soočala OŠ Domžale, zato se je odločitev po gradnji Podružnične osnovne šole v Ihanu zdela prava in pred enim letom so se pričela dela in gradnja sodobne šole v Ihanu.

Gre za eno večjih investicij na družbenem področju. Naj še omenim energetsko sanacijo OŠ Venclja Perka, obnovo telovadnice v OŠ Dob, pričeli pa smo tudi gradnjo prizidka v OŠ Preserje pri Radomljah.

V Ihanu je tako zrasel nov prizidek s knjižnico ter zunanjim igriščem. Obnovljena je tudi Šolska ulica in novo avtobusno postajališče. V pritličju prenovljene šole je svoje prostore dobila tudi nova krajevna knjižnica, ki poleg klasičnega gradiva ponuja tudi pester izbor družabnih iger in didaktičnih igrač, ki si jih uporabniki lahko izposodijo na dom.

mag. Renata Kosec, podžupanja Občine Domžale

info@ltd-tonidragar.si
Copyright (c) 2018 Toni Dragar - za vse generacije.