23.05.2017

Novi pridobitvi ob rekreacijski osi ob Kamniški Bistrici

Rekreacijska pot ob Kamniški Bistrici je prostor, kjer lahko vsakdo izmed nas najde kotiček za kvalitetno preživljanje prostega časa. Lahko se rekreiramo na fitnesu na prostem, plezamo na plezalni steni, se odpravimo na otroška igrišča ali podamo na poučno pot, ali pa se enostavno samo ustavimo, usedemo in prelistamo knjige, ki so na voljo v knjigobežnicah.

Kljub bogati »vsebini«, ki  jo ta zeleni prostor občine nudi, bomo v mesecu juniju le-tega še nadgradili z novima parkoma. Pričeli bomo z gradnjo kolesarskega poligona oziroma pumptracka, ki bo ponujal zdravo in varno rekreacijo tako za naše najmlajše kot tudi izkušene posameznike.

Kolesarski poligoni oziroma pumptracki so v Sloveniji že poznani in postajajo prava uspešnica, saj omogočajo pestro, zabavno in varno kolesarsko izkušnjo za vse kolesarje, ne glede na njihovo predznanje. Na takšnem poligonu namreč izboljšamo koordinacijo gibanja na kolesu, pridobimo na kondiciji ter se hkrati še zabavamo. S tem namenom smo se odločili, da območje športnega parka ob Robovi ulici na Viru nadgradimo in dodamo novo, športno vsebino, ki bo omogočala prijeten oddih za vse ljubitelje tovrstnega športa.

Celoten pumptrack poligon je zasnovan tako, da je ločen na dve enoti in sicer na otroški in napredni poligon z namenom, da se otroci in izkušeni uporabniki med seboj ne motijo. Otroški poligon bo namenjen najmlajšim, bande so nižje in manj strme, prav tako pa so nižji tudi valovi, kar omogoča vožnjo tudi s poganjalcem. Napredni pumptrack pa omogoča trening in zabavo tudi za bolj izkušene. Zasnovan je tako, da omogoča menjavo smeri in različne elemente na posameznih linijah. Poleg pumptrack poligona, ki je osnova, pa se v sklopu zunanje ureditve uredi tudi dostopna pot, naravna pot in urbana oprema.

To pa še ni vse. V neposredni bližini kolesarskega poligona bomo postavili ograjeni pasji park in tako uredili primeren prostor, kjer bodo lahko lastniki spustili svoje pse, da se prosto gibljejo.

mag. Renata Kosec, podžupanja Občine Domžale

info@ltd-tonidragar.si
Copyright (c) 2018 Toni Dragar - za vse generacije.