26.09.2017

Aktivnosti tretjega leta mandata

Mineva tretje leto našega mandata in po pregledu volilnega programa LTD-Toni Dragar- Lista za vse generacije lahko ugotovimo, da smo v tem času naredili veliko na vseh področjih.

Samo v zadnjem letu so končane naslednje večje investicije: gradnja prizidka Podružnične osnovne šole v Ihanu, energetska sanacija Osnovne šole Venclja Perka, obnova telovadnice v Osnovni šol Dob, nadaljujemo s širitvijo Osnovne šole Preserje pri Radomljah. Odprli smo novo Mlinarsko brv v Radomljah, Dom krajanov – Gasilski dom Studenec, kolesarski poligon na Viru, zamenjali travnato rušo na glavnem nogometnem igrišču v Domžalah, nadaljevali s protipoplavnimi ukrepi na celotnem območju občine ter izvedli številne prenove cest, ipd.  

Ohranili smo posluh še za druge vsebine in projekte. Realizirali smo projekt, na katerega smo čakali vrsto let – odprli smo Turistično informacijski center Domžale, ki bo v prihodnosti skrbel za še bolj pestro dogajanje v občini, hkrati pa bo z razvojem turizma naredil korak naprej na področju gospodarstva.

Premik naprej smo naredili tudi na področju podjetništva, saj smo skupaj z Obrtno-podjetniško zbornico Domžale izpeljali prvi start up dogodek – Štartaj Domžale. Štirje mladi zmagovalci tako že stopajo na podjetniški poti in v prostorih zbornice uresničujejo svoje poslovne zamisli.

Področje mladih bomo uredili na podlagi dokumenta – Strategija za mlade 2018-2022, ki ga pripravljata Komisija za mladinska vprašanja skupaj s Centrom za mlade Domžale.

Prav tako smo ponosni na bolj mehke projekte – dogodke na tržnem prostoru (dobrodošli v Domžalah, Kuhna na plac) in v Češminovem parku, izdajo pravljice Hrošček Simon širi zadovoljstvo, aktivnosti za večjo varnost otrok v cestnem prometu (Varno v šolo in domov), izvedbi čistilnih akcij in še bi lahko naštevali.

Če zaključim – skupaj smo naredili veliko in tudi v prihodnje bomo nadaljevali z dobrimi zgodbami.       

mag. Renata Kosec, podžupanja Občine Domžale

info@ltd-tonidragar.si
Copyright (c) 2018 Toni Dragar - za vse generacije.